بازگشت به صفحه اول  
 
 

 

برای اعزام گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد به ایران چگونه عمل کنیم؟

در پی انتشار بیانیه سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و تاکید بر اهمیت تلاش برای اعزام گزارشگر ویژه سازمان ملل بمنظور پایان دادن به نقض فاحش حقوق بشر در ایران، هموطنان زیادی در خارج کشور از طرق مختلف خواستار ارائه راهکارهای عملی برای تحقق این امر شده اند. قبل از ارائه هرگونه پیشنهادی، توجه هموطنان را به نکات زیر جلب میکنیم:

  • همانطور که در بیانیه قبلی نیز ذکر شد، اعزام گزارشگر ویژه سازمان ملل از حقوق و وظائف شورای امنیت میباشد و فقط این شورا میتواند در مورد آن تصمیم بگیرد.

  • پانزده کشوری که اکنون عضو شورای امنیت هستند، اطریش، آمریکا، انگلیس، اوگاندا، بورکینا فازو، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، فرانسه، کروات، کوستاریکا، لیبی، مکزیک و ویتنام میباشند.

  • در خواست از این کشورها به این منظور صورت میگیرد که نمایندگان آنها هرچه زودتر یک جلسه فوق العاده ترتیب دهند و در مورد اعزام گزارشگر ویژه ای با این وظیفه که از وضع بسیار وخیم حقوق بشر در ایران و بخصوص وضعیت زندانیانی که برای گرفتن اعتراف تحت شکنجه هستند، گزارشی تهیه کرده و به این مجمع ارائه دهد، تصمیم بگیرند.  

پیشنهاد برای تحقق خواست اعزام گزارشگر ویژه:

تمرکز بخشیدن، تشویق و تاکید بر ابراز خواست اعزام گزارشگر ویژه به ایران از طرف شورای امنیت سازمان ملل میتواند از راه های مختلفی صورت پذیرد که مسلما غالب فعالین و گردانندگان حرکت های همبستگی از مبارزات مردم ایران خود از آنها آگاهی دارند.  در اینجا ما بمنظور کمک به پیشبرد این هدف اقدامات زیر را پیشنهاد مینمائیم:

  1. با مراجعه به سازمان های غیر دولتی (NGO) از جمله طرفدار حقوق بشر مانند سازمان عفو بین الملل یا نگهبانان حقوق بشر، سازمانهای سیاسی و اجتماعی نظیر سبزها و سایر سازمانهائی که علاقه آنها را در پیشبرد دمکراسی و حقوق بشر میشناسیم، مصرحآ از این سازمانها بخواهیم با صدور بیانیه هائی خواستار رسیدگی به وضع حقوق بشر در ایران و اعزام گزارشگر ویژه توسط شورای امنیت شوند.

  2. ارسال نامه به کشورهائی که عضو شورای امنیت میباشند بویژه کشور هائی در میان آنان که توجه بیشتری باین مسائل نشان میدهند و یا تماس و ملاقات با نمایندگی های آنها در محل اقامت خود و طرح این خواست و تشویق ایشان به اقدام در ارسال نماینده ویژه سازمان ملل به ایران.

  3. برگزاری تظاهرات، میتینگ و غیره در مقابل نمایندگی های این کشورها در محل اقامت خود و برای طرح هرچه زودتر این خواست در شورای امنیت سازمان ملل.

 

بعد از تحریر:

با دستگیری همراه با ضرب و جرح روزنامه نگار مبارز عیسی سحر خیز در شب گذشته، نگرانی ما از وضع زندانیان و اقدامات خشونت آمیز و بیرحمانه مامورین انتظامی علیه آنان در شهرهای مختلف افزایش یافته است. ضروری است از هر طریقی که برایتان ممکن است اقدام نمائید. این متن و متن درخواست همراه را برای اقدام برای سایر ایرانیان خارج از کشور ارسال نمائید تا بتوانیم با تلاشی گسترده و سریع، شورای امنیت سازمان ملل را از ضرورت اقدام عاجل در این زمینه و اعزام گزارشگر ویژه به ایران متقاعد سازیم.

 

هیات اجرائی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور

مهندس کامبیز قائم مقام ـ مهندس بهمن مبشری - دکتر همایون مهمنش

14 تیر 1388 برابر پنجم ژوئیه 2009

sjmkhk@googlemail.com

http://www.iranazad.info/

 

 

 
 
بازگشت به صفحه اول